FEELING SPLENDID

Hoe gaat het met je vandaag?
Zeg je, recht uit je hart, “Marlène ik voel me über happy vandaag. Ik bruis van de energie, ik voel me opgetild, ik kan bergen aan. Dat voelt zo fijn, zo zou ik me altijd willen voelen”? Een echt vakantiegevoel?

Het kan natuurlijk ook zijn dat dat vakantiegevoel er nog niet is en het een tijdje op zich laat wachten. Dan denk je misschien dat zou ik ook wel willen, maar ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik me voel. Niet goed, maar ook niet slecht. Een beetje er tussen in. Ook dat kan.

Misschien wil je de vraag helemaal niet gesteld krijgen en confronteert het jou met jezelf, want je voelt je verre van gelukkig. Je voelt je beroerd en behoorlijk ongelukkig. Je hebt het helemaal gehad met al die ‘happy people’. Vanuit de maatschappij, media en social media, iedere dag de beelden en de daaraan verbonden boodschappen te ontvangen: Feel happy en Enjoy.

Als maar happy willen of moeten zijn kan een constante druk veroorzaken en uiteindelijk weerstand oproepen als jij je even niet zo voelt. Dit is een gouden kans, om een blik naar binnen te werpen.

Vraag je weleens aan jezelf: Leef ik in overeenstemming met wie ik diep van binnen ben. Waar wordt mijn stemming door opgeroepen? Is mijn werk in overeenstemming met mijn passie, wat geeft mij voldoening, wat zou ik het allerliefste willen en doe ik dat wel?

Wellicht wordt het tijd om eens kritisch te kijken naar je leefsituatie op dit moment. De vakantieperiode is bij uitstek een geschikte tijd om een en ander eens tegen het licht te houden.

Een stemming is een gevoel. Gevoelens ben je niet, die heb je. Dat betekent dat je je er niet mee hoeft te identificeren. Zodra je dat namelijk doet, word je het gevoel of de emotie en dan heeft het jou. Vanaf dat moment denk je en doe je vanuit die bewustzijnsstaat. Het bestuurt je, al denk je dat je dat zelf bepaalt. In principe lijkt dat misschien zo, maar het is het ego. Het ego is je identiteit, maar jij bent meer dan dat.

Laat jij je gemoedstoestand bepalen wat je doet of niet doet, of bepaal je dat zelf? Het is een kwestie van kiezen.

Hoe je je vandaag ook voelt, het maakt eigenlijk niet uit. Morgen, zelfs over een uur kan het heel anders zijn. Stemmingen zijn zo veranderlijk als het weer. Het is een staat van zijn, meer niet. Be with it, okay zijn met wat is en er geen oordeel aan te koppelen. Neem het waar en let it be.

That’s the way to feeling splendid.

Wil je weten wat ik voor jou persoonlijk kan betekenen, of heb je vragen, stuur dan een mail of maak een telefonische afspraak 06 1026 8040

Ik wens je een zonnige zomer en heerlijke vakantietijd
Stralende zomergroeten,

Marlène

Bel Marlène

0031 (0)6 1026 8040