Een belangrijk aspect in mijn werk is het zichtbaar maken van schoonheid en beauty. Dat kan zo op het eerste oog wat oppervlakkig lijken, maar ik nodig je uit om eens in te zoomen op schoonheid en beauty in de bredere betekenis van het woord en daarmee de reikwijdte te ontdekken m.n. in relatie tot het werk wat je doet, je beroep of de baan die je ambieert.

Beauty en the duty fall, over werk doen vanuit je Zelf i.p.v. uit conditionering en externe motivators. The good enough job, ook de droombaan kent saaie momenten,twijfels en baaldagen.

Deze mooie kijk op beauty en schoonheid in relatie tot werk deel ik graag met je.

Een belangrijk onderdeel van je karakter is jouw gevoeligheid voor schoonheid. We hebben de neiging om dit onder te waarderen, want het wordt in het algemeen niet gezien als relevant m.b.t. het werk. Het concept van schoonheid wordt voornamelijk toegepast rond de dingen die wij mooi moeten vinden in onze vrije tijd – een kathedraal bezoeken in Frankrijk, de Grand Canyon of de Niagara Falls bewonderen, kijken naar de zonsondergang.

Als we schoonheid beschouwen in termen van werk, hebben we de neiging om ons daarin te beperken tot hokjes denken – we denken aan een binnenhuisarchitect, een bloemist, of een artiest. Dit komt omdat we neigen schoonheid te waarderen als passief (iets moois) in plaats van actief (iets doen of iets veranderen aan het mooier maken).

Ik hoorde onlangs mijn kapster haar onderliggende visie overbrengen op haar stagiaire. “Je bent pas een goede kapster als je aanvoelt wat je klant nodig heeft. Het gaat niet om het haar alleen, maar aan dat haar zit een mens vast. Het gaat erom hoe je je klant optimaal kunt verwennen. Je klant het beste geven kunt”.
Een taxichauffeur die zijn werk met passie en vol overgave doet schenkt aandacht aan hoe hij rijdt. Hij zal aandacht hebben voor zijn rijstijl, rustig schakelen, niet te hard en abrupt remmen, zodat zijn klant zich prettig voelt en de rit als aangenaam ervaart. Het komt erop neer op welke manier je het beste kunt dienen, de beste service kunt geven, het beste van jezelf kunt geven. Vaak geeft dit een gevoel van vervulling terug.

De leraar die begaan is met schoonheid is erop gebrand om dit in in zijn werk te integreren: hij houdt van het oplossen van een probleem voor een student door precies de juiste woorden te kiezen, zich afstemmen op de student bij het inzichtelijk maken van een vraagstuk, problemen vereenvoudigen.
De directeur van een groot juridisch kantoor die schoonheid serieus neemt, wil zeker zijn dat alles in het bedrijf meebeslist om hun hoogste waarden na te leven. Dat betekent dat alle ruimtes kalmte vertegenwoordigen, nauwkeurigheid en zorg voor detail, zoals de taal van de onderneming en de houding en het gedrag van de mensen die er werken. Alles behoort in overeenstemming te zijn met het hogere doel.

Schoonheid in bredere betekenis is een overkoepelend en leidend punt van aandacht en zorg in het leven. Als we zeggen dat iets mooi is, zeggen we dat het erin slaagt om te integreren en belichaamt kwaliteiten die voor ons waarde hebben. Je zou erop moeten vertrouwen dat je jouw interpretatie van liefde voor schoonheid, op je eigen manier, in elke omgeving in kunt brengen.

Je kunt elke werkplek belichamen met jouw specifieke kwaliteiten die gevoed worden vanuit passie. Zo kun je bouwen aan een organisatie met de beste kwaliteiten.

Waardering is een belangrijk deel hiervan. Inderdaad waardering van, zeg, vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, intelligentie, vakmanschap, professionaliteit en inzicht. Momenten van schoonheid ontstaan wanneer we kwaliteiten die we waarde toekennen aan ons leven, zowel in het werk als ons privéleven, toevoegen. Een mooie manier om je leven te revalueren.

Echte schoonheid komt van binnen.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen of heb je vragen, dan vertel ik je graag wat ik voor jou persoonlijk kan doen.
Bel me of stuur een email, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op voor een gratis gesprek.
tel. +31 (0)610268040

Bel Marlène

0031 (0)6 1026 8040